Falun

Stråla i höst!

Så kom Jenny i superform – snabbt


Hennes mamma gick ner 20 kilo med hjälp av Xtravaganzas program.
Jenny Bolander, 35, blev inspirerad och valde att gå samma väg.
– Jag ville gå ner 16 kilo för att komma i form, det lyckades jag med – och ytterligare lite till, säger hon.

Högstadielärare Jenny Bolander hade genomgått två graviditeter och kände att kroppen inte var i sin forna form.
– Jag kände mig trött, sliten, svag och ville slippa mina ryggproblem.
Hennes mamma hade tidigare gått ner i vikt med hjälp av Xtravaganzas program och rekommenderade det till sin dotter.
– Jag hoppade på hastigt och lustigt, det har jag verkligen inte ångrat.

Vad sa din mamma?
– Hon tyckte att det var jätteroligt och hejade på mig. Jag hade ju sett att det fungerade för henne, så då måste det ju fungera för mig.

Vill du göra som Jenny? Vi ger dig gärna mer information. Fyll dina uppgifter till höger (eller längst ner på sidan om du besöker oss via mobil).

 

Bra kombination av kost och mental träning

I november 2011 vägde tvåbarnsmamman 81 kilo, hennes mål var att hennes 167 centimeter långa kropp skulle väga 16 kilo mindre: 65 kilo. Hon satte sitt mål till april då hon skulle springa Vårruset.
– Det var ett mycket bra program där man kombinerar både kost och mental träning. Jag lyckades bli av med vikten och lite därtill. Jag tyckte att det var så kul att träna, plus att mathållningen inte alls var särskilt svår när man väl hade fått in rätt tänk.
I Xtravaganzas program väljer du själv hur snabbt du vill gå ner i vikt. Deras fyra ledstjärnor är: Tänk, njut, träna och ät. Xtravaganza finns på fler än 70 orter runt om i landet.

Hur kommer det sig att Xtravaganza fungerade för dig?
– Jag fick mycket positiv peppning i och med den mentala träningen och jag jobbade mot en målbild där man ser sig själv lyckas. Då kan man njuta av känslan att lyckas även innan man är där.

Vill du gå ner i vikt? Fyll i dina uppgifter till höger (eller längst ner på sidan om du besöker oss via mobil).

 

Inspirerade sin omgivning

Under sin viktresa fick hon positiv feedback från omgivningen och det stärkte henne.
– Det är många i min omgivning som också är småbarnsmammor som också ville komma i form efter deras graviditeter. Då kunde de se att det visst går att lyckas och att det inte behöver vara så svårt. Det spred positiva ringar på vattnet när de såg att jag hade blivit mycket piggare, gladare och starkare. Plus att jag fick en starkare självkänsla.
Nu har det gått två år och hennes vikt ligger fortfarande på samma nivå.
– Jag väger fortfarande 65 kilo men är inte lika supertränad som jag var under den perioden, men kroppen har ställt om sig till den här vikten. Det är egentligen inga konstigheter med den här maten, det är inte som LCHF eller 5:2, bara vanlig mat. Jag behöver inte leva slaviskt efter regler utan har ett undermedvetet förhållningssätt till maten.

Vi ger dig gärna mer information. Fyll i dina uppgifter till höger (eller längst ner på sidan om du besöker oss via mobil).


I höst startar vi FortGjort träning för Dig som vill träna effektivt i 25 min, välja på flera olika pass i veckan, i en liten grupp och sluta när vi har som roligast. Du hänger väl på? Följ oss gärna på Facebook för att få våra nyheter i ditt flöde.

FortGjort

Öppettider

  • Måndag9-20
  • Tisdag12-20
  • Onsdag09-16
  • Torsdag12-20
  • Fredag09-15
  • LördagStängt
  • SöndagStängt
  • Nyckelgym alla dagar året om06-22

M Hälsa & träning